Tarot

Dit is deel 1 van een reeks waarin ik meer vertel over Tarot.

Het is alweer jaren geleden dat ik voor het eerst tegen mensen vertelde dat ik me bezighield met tarot. De reacties zijn verdeeld: van geïnteresseerd tot afkeurend. Wat ik ook begrijp, want als je niet weet hoe de tarot werkt, dan lijken de 78 kaarten niets meer dan een stapeltje onzin. Vandaar dat ik het je hier graag wat meer vertel over tarot en mijn toepassing ervan.

 

Wat is tarot?

De vraag ‘Wat is tarot en hoe werkt het?’ kan op oneindig veel manieren beantwoord worden en het antwoord hangt grotendeels af van de tarotist aan wie je de vraag stelt. Zo gebruikt de ene tarotist de kaarten voor meditatie, de andere als hulpmiddel bij coaching en weer een ander als instrument om in contact te komen met zijn of haar psychische gaven en de toekomst te voorspellen.

Het antwoord dat je hier leest is daarom mijn antwoord en niet hét antwoord. Het is gebaseerd op mijn ervaringen met de kaarten en de inzichten die ik heb opgedaan met mijn passie voor spiritualiteit.

 

Vibes en energetische trillingen

Persoonlijk geloof ik in energetische trillingen of vibes. Een vibe is een energetische trilling. Iedereen is wel bekend met het aanvoelen van vibes in een ruimte. Als je het school plein oploopt, thuiskomt uit je werkt, of net binnen komt bij een feestje voel je meteen de sfeer die er hangt.

Als je als vrienden uit elkaar groeit, je je niet meer interesseert voor bepaalde bezigheden of je een bepaald soort gedrag plotseling niet meer leuk vindt dan ben je wellicht van trilling veranderd. Je trilt dan niet meer op dezelfde ‘golflengte’. 

De tarot kaarten hebben ook een trilling, voelen jouw trilling en de trillingen die er op dit moment rondom de aarde/in de kosmos/in Jouw omgeving rondhangen. Jij voelt die trillingen ook, maar doorgaans zijn we er ons niet bewust van, het is het onderbewustzijn dat de trillingen opvangt.

Vanuit dit onderbewustzijn kiest de tarotist dus de kaarten. Er komt een trilling in de kosmos die de tarotist onbewust opvangt en die mee bepaalt welke kaarten er getrokken worden. Hoe Klinkt dit ? Logisch Of eerder een beetje zweverig? Wellicht beide. Het is daarom goed om het nog even over synchroniciteit te hebben, lees hierover meer in deel 2.